d. MMMM yyyy
 

Historie og ejerforhold

Dansk Undergrunds Consortium fandt for første gang olie i Nordsøen i 1966. I 1972 påbegyndte man produktionen fra det første danske olie/gasfelt: Dan-feltet. Produktionen af dansk olie og gas begyndte for alvor at tage fart i 80'erne, hvor der blev etableret en række nye felter: Gorm (produktionsstart 1981), Skjold (1982), Tyra (1984) og Rolf (1986). Det var samtidig startskuddet til etableringen af en lang række underleverandørvirksomheder på land.

 

Et af disse firmaer var HYTOR A/S, der blev etableret den 1. august 1981 af Søren Hygom og Jørgen Thorup. Firmaet blev etableret som en handels- og ingeniør­virksomhed, der havde offshoreindustrien som primært marked. HYTOR fik mange opgaver i forbindelse med bygningen af Tyra-feltet. Blandt andet solgte firmaet en del store ventiler. Da det krævede en speciel handelsform og organisation, blev salget af de store ventiler udskilt i et selvstændigt firma: Valtor.

 

Da udbygningen af Tyra-feltet var afsluttet, faldt HYTOR's omsætning drastisk. Man fandt derfor ud af, at det var for risikabelt at være 100% afhængig af salg til operatørerne på Nordsøen.

 

Sortimentet skulle derfor udvides med produkter med en mere jævn og stabil afsætning.

 

Derfor overtog HYTOR i 1986 firmaet Komprima, hvis forretningsområde var salg af trykluftkomponenter og kompressorer til industrien. Komprima havde til huse på Høgevej 8 i Esbjerg. Efter ombygning af lokalerne flyttede HYTOR i 1986 alle sine aktiviteter til Høgevej.

Produktsortimentet udvides yderligere i 2000 med egen produktion af rustfrie, syrefaste cylindre af meget høj kvalitet. Cylindrene markedsføres under navnet AC-Tech.

 

I 2004 lykkedes det for HYTOR at blive Swagelok distributør i Danmark og det meste af Rusland. Swagelok stiller skrappe krav til distributørerne. Blandt andet var det nødvendigt at etablere et selvstændigt selskab til aktiviteterne: HYTOR Ventil & Fitting A/S. Desuden blev der åbnet et salgskontor i Moskva i februar 2004.
Datterselskabet Swagelok blev frasolgt i 2011, for igen at sætte øget fokus på de oprindelige HYTOR aktiviteter med opbygning af specialløsninger til både olie- og gasindustrien og industrien generelt.

 

2014 er også året hvor HYTOR fået et datterselskab hvorfra aktiviteterne i Qatar styres. Datterselskabet HYTOR Oil & Gas Solutions har hovedkontor i Esbjerg på samme adresse som moderselskabet. De primære aktiviteter foregår i Qatar hvor HYTOR Oil & Gas solution har salgskontor og serviceværksted.

 

I 2015 flytter HYTOR ind i nyt domicil på Guldborgsundvej. Et domicil der er tilpasset HYTORs forretning og giver mulighed for at udføre en lang række større og mere avanceret projekter.

 

HYTOR ejes i dag af Niels G. Langerhuus, som også er administrerende direktør.

 

I dag har HYTOR ca. 52 professionelle og engagerede medarbejdere.

Hytor_annocer_gammel.jpg
Hytor_komprima_bygninger.jpg
Hytor_gamle_bygninger.jpg
Hytor_komprima_logo.jpg
hytor_logo_gammelt.jpg
Lager_gammelt.jpg
Messe_Hytor.jpg
messe_hytor_2.jpg
Maadevej_kontor.jpg
Hytor_hogevej.jpg
hytor_avisartikel_gammel.jpg
Hytor_artikel_vind.jpg
Hytor_domicil_guldborgsundvej.jpg
GetBigThumbnail.jpg
  • 1972 Produktion af det første danske olie og gas felt i Danmark
  • 1981 Etablering af HYTOR A/S
  • 1986 HYTOR overtager firmaet Komprima
  • 2000 Egenproduktion af rustfrie, syrefaste cylindre
  • 2004 Swagelok distributør - "Swagelok Datterselskab"
  • 2008 HYTOR kan opfylde ATEX dokumentation
  • 2010 ISO 9001, 14001 og 18001 certificeret
  • 2011 "Swagelok Datterselskabet" frasælges
  • 2015 HYTOR Oil & Gas Solution etableres som et datterselskab til HYTOR

Foto

Med en historie der går mere end 30 år tilbage har HYTOR mange aktiviteter at kigge tilbage på.


I billedgalleriet finder du en udpluk fra årene der er gået hos HYTOR.