d. MMMM yyyy
 
06-11-2018 09:10:41

Vicebredskabsinspektør imponeret over udbytte af WEBER-RESCUE Rescue Days i Bosaltsee i Tyskland.

06-11-2018 09:10:41

Beredskab Øst tog turen til Bosaltsee i Tyskland, for at blive helt skarpe på frigørelsesteknik og deltage i vidensdeling blandt andre europæiske kollegaer.

Udfordringerne med forskelligartede køretøjer på vejene er ikke noget nyt. Ikke desto mindre, så stiller det store krav til vores beredskab,  som skal kunne frigøre personer ved ulykker uanset køretøjets art, alder, størrelse mm. Frigørelse er ikke kun lig top moderne værktøj, men i høj grad også teknik. Træning og forberedelse kan, i kombination med det rette værktøj, være den afgørende faktor ved succeful frigørelse. Derfor skaber WEBER-RESCUE de perfekte rammer for læring, ved at simulere omfattende ulykkessituationer af forskellige art og køretøjer med henblik på træning i frigørelse. Træningen foregår selvfølgelig på en kombination af biler, lastbiler og busser af forskellige art - og hovedparten på helt nye biler. Vi ved alle at helt nye biler hænger sammen med større sikkerhed for føreren og dermed større krav til frigørelsesprocessen. På Rescue Days trænes der derfor ikke kun på skrotbiler men på helt nye biler for netop at dygtiggøre reddere i frigørelses på biler med høj sikkerhed. Ikke mange er i stand til, at lave et set up som dette, hvor frigørelse på helt nye biler kan trænes og med det set up WEBER-RESCU har i forbindelse med Rescue Days får deltagerene en imponerende viden med hjem.

Viceberedskabsinspektør Christoffer Buhl Martekilde fra Beredkab Øst fortæller, at han er imponeret over så meget viden omkring frigørelsesteknik han og kollegaen viceberedskabsinspektør Henrik Hardi Haggren har fået med hjem. Det omfattende program har omhandlet alt lige fra kæderedning, crossramming, stabilisering, bil på hovedet over autoværn, bil under trailer og meget mere. Under de to dage, tager de godt 50 instruktører kursisterne rundt i situationerne, og kursisterne prøver, på egen hånd, de metoder af som der undervises i, det giver en helt anden føling med frigørelsen. Teknikkerne prøves af på både nye biler og biler af ældre årgang, ligesom der gives grundig instruktion og formidles viden omkring frigørelse af personer i hybrid og elbiler.

Som distributør og servicecenter af WEBER-RESCUE frigørelsesværktøj ferciliterer HYTOR dansk deltagelse på Rescue Days. Så hold øje med datoerne for Rescue Days 2019 og tag del i nogle udbytterige dage, hvor alle aspekter af frigørelse er i fokus.

Læs også, og se billeder fra, Beredskab Øst’s deltagelse på Rescue Days her:

 

 

<Tilbage